Blog

Doğa Ev Dekorasyonu

Doğayla iç içe bir ev elbette sadece balkona botanik bahçe eklemekle olmuyor. Tam anlamıyla doğal bir görüntü istiyorsanız evinizin dekorasyonunda doğal taş döşemeleri, çiçek detayları, ve loş aydınlatmaları kullanmayı ihmal etmeyin.

Admin
01 Eyl 2021
890 Hit

Doğa Artık Her Yerde

Pandemi nedeniyle bir çoğumuz evlerimize tıkıldık kaldık. Bu süreçte evinizin eksiklerini fark etmemeniz şaşırtıcı olacaktır. Günümüzde doğayla iç içe yaşam her geçen gün artmakta ve evlerimize kadar dayanmaktadır. O zaman doğayı eve taşımanın vakti geldi demektir. 

 

Doğa Temalı Ev Dekorasyonu Püf Noktaları

Doğa ile iç içe bir yaşam artık İstanbul'un göbeğinde bile mümkün. Teraslar artık botanik bahçe olarak kullanılmakta ve mimarlar tarafından buna uygun şekilde inşa edilmekte. Peki balkon dekorasyonu konusunda bunu yapmak mümkün mü? Elbette mümkün, hayal gücünüzü kullandığınız sürece her türlü dekorasyon işlemini yapmanız mümkündür. Öncelikle balkonunuzu tanıyın; güneş alıyor mu, almıyor mu bunu gözlemleyin. Ardından yılın en çok tercih edilen renklerini kullanarak boyama işlemlerine girişin. 2022 yılının dekorasyon renkleri nelerdir diye soracak olursanız; lila, toz pembe, açık mavi, su yeşili gibi açık renklerdir. Açık renklerin yanında toz pembe gibi açık mistik renkler de tercih edilebilir.

Boyama işleminin ardından olabildiğince sade şekilde bir oturma planı ayarlayın ve bu planın ana temeli doğa ve doğal ürünler olsun. Örneğin masanız bir kütük olabilir. Ufak dokunuşlar eklemeyi ihmal etmeyin ve bunları renk kombinasyonunuza uygun çiçekler ile çeşitlendirin.

Doğayla iç içe bir ev elbette sadece balkona botanik bahçe eklemekle olmuyor. Tam anlamıyla doğal bir görüntü istiyorsanız evinizin dekorasyonunda doğal taş döşemeleri, çiçek detayları, ve loş aydınlatmaları kullanmayı ihmal etmeyin.

Yeni Sezonda En Çok Kullanılan Renkler

Pandemi dönemi büyük dert ve sıkıntılarla birlikte geldi dersek kimsenin karşı çıkacağını zannetmiyorum. Bu sorunlara bir de akşam haberleri eklenince çıkılmaz bir kötü enerji tüm evin havasını değiştirmeye yetiyor. Bu sıkıntıyı evinizden def etmek istiyorsanız kullanabileceğiniz renk skalaları:

Toz Pembe rengi

Su Yeşili rengi

Açık Mavi rengi

Beyaz rengi

Fakat bu renklerin dışında uzmanlar tarafından aktarılan moda renkleri:

Gri rengi ana renk olarak

Adaçayı Yeşili rengi ana renk olarak

Rose rengi detay renk olarak

Bakır Rengi rengi detay renk olarak

Pirinç rengi ara renk olarak

Krom rengi ara renk olarak

karşımıza çıkmaktadır. Siz ister modaya ayak uydurun ister eğlenceli bahar temalarına tercih sizin. Unutmayın önceliğiniz her zaman sizin nasıl hissettiğiniz olmalı dekorasyon anca bu şekilde hayat bulabilir.